(view translation)

Scónaí

Comhábhair

Plúr éiritheach - 350g (agus tuilleadh le cuidiú leis an mhodh)
Salann - ¼ taespúnóg
Púdar bácála - taespúnóg amháin
Im, gearrtha ina chiúbanna - 85g
Siúcra mín - 3 spúnóg thábla
Bainne - 175ml
Úsc fanaile - taespúnóg amháin
Bainne, don ghlónra

Modh

Téigh an t-oigheann go 220C.
Caith an plúr isteach i mbabhla mór leis an tsalann agus an púdar bácála agus measc é.
Cuir isteach an t-im agus cuimil isteach le do mhéara agus ansin measc isteach an siúcra mín.
Téigh an bainne sa mhicreathonnán go ceann 30 soicind nó mar sin agus cuir isteach sa taos é.
Cuir isteach an t-úsc fanaile.
Scaip roinnt plúir ar an tábla agus cuir an taos air. Fuin é agus déan scóna mór as.
Tóg gearrthóir 5cm agus cuir isteach sa phlúr é. Tum isteach sa taos go dtí go mbíonn ceithre scóna agat.
Scuab barr na scónaí le braon bainne agus cuir go cúramach ar tráidire bácála te iad.
Bácáil go ceann 10 nóiméad go dtí go bhfuil siad ardaithe agus dath órga ar a mbarr.

(view translation)

Scones

Ingredients

Self-raising flour, plus more for dusting - 350g
Salt - ¼ tsp
Baking powder - 1 tsp
Butter, cut into cubes - 85g
Caster sugar - 3 tbsp
Milk - 175ml
Vanilla extract - 1 tsp
Milk, to glaze

Method

Self-raising flour, plus more for dusting - 350g
Salt - ¼ tsp
Baking powder - 1 tsp
Butter, cut into cubes - 85g
Caster sugar - 3 tbsp
Milk - 175ml
Vanilla extract - 1 tsp
Milk, to glaze

More? Try These

Watch – Crafty Christmas Watch

Watch – Crafty Christmas

Watch
Listen – The Little History of Ireland Listen

Listen – The Little History of Ireland

Listen
Play – Strange Hill High Play

Play – Strange Hill High

Play
TRTÉ Branding