(view translation)

Spúinse Victoria

Comhábhair

Plúr éiritheach - 175g
Púdar bácála - taespúnóg amháin
Uibheacha – 3 cinn
Siúcra mín - 175g
Im - 175g (Ag teocht an tseomra)
Úsc fanaile - ½ taespúnóg
Subh sútha craobh - 3-4 spúnóg thábla
Uachtar úr
Siúcra reoáin

Modh

Réamhthéigh an t-oigheann go 170°C.
Bealaigh agus líneáil dhá stán spúinse.
Criathraigh an plúr agus an púdar bácála isteach i mbabhla.
Cuir na huibheacha, an siúcra mín, an t-im agus an t-úsc fanaile isteach sa bhabhla agus measc le chéile iad.
Roinn an meascán idir an dá stán, déan cothrom é agus cuir ar sheilf lárnach an oighinn é.
Bácáil go ceann 25 – 35 nóiméad.
Bain amach as an oigheann agus i ndiaidh 30 soicind, scaoil na taobhanna trí scian phailéid a shleamhnú thart orthu, ansin tiontaigh amach ar thráidire sreinge iad.
Leath ceann de na cístí le sraith thiubh suibhe milse.
Tig leat uachtar coipthe a úsáid anseo fosta más mian leat agus ansin cuir an císte eile ar a bharr amhail ceapaire.
Caith rud beag siúcra reoáin ar an chíste.

(view translation)

Victoria Sponge

Ingredients

Self-raising flour - 175g
Baking powder - 1 teaspoon
Eggs – 3
Caster sugar - 175g
Butter - 175g (room temperature)
Vanilla extract - ½ teaspoon
Raspberry jam - 3-4 tablespoons
Fresh Cream
Icing Sugar

Method

Self-raising flour - 175g
Baking powder - 1 teaspoon
Eggs – 3
Caster sugar - 175g
Butter - 175g (room temperature)
Vanilla extract - ½ teaspoon
Raspberry jam - 3-4 tablespoons
Fresh Cream
Icing Sugar

More? Try These

Watch – Crafty Christmas Watch

Watch – Crafty Christmas

Watch
Listen – The Little History of Ireland Listen

Listen – The Little History of Ireland

Listen
Play – Strange Hill High Play

Play – Strange Hill High

Play
TRTÉ Branding